Verktygspaket från Bahco

4e April 2019

Vi tillhandahåller hela Bahco´s sortiment men utöver detta har vi även tagit fram ett komplett verktygspaket för slöjdsalar med endast det bästa av det bästa! Bilderna nedan visar delar av verktygspaketet från ett pågående projekt i Örebro. Är du på jakt efter nya verktyg? Kontakta oss!

Med vänlig hälsning


Trä & Miljö

Laserskärare från Indukta

19e Mars 2019

Laserskärare öppnar upp för en helt ny värld inom grundskolans slöjdundervisning! Vi har kikat runt mycket på marknaden innan vi beslutade oss för att påbörja ett samarbete med Indukta Technologies. De erbjuder laskerskärare specifikt framtagna för skolmiljö som uppfyller gällande krav och programvaran finns på svenska. Vid köp av en maskin ingår även utbildning av såväl maskinen som programvaran. Kontakta oss redan idag för en offert!

Varför just laserskärare?


För att uppfylla kriterierna i den nya läroplanen om digital bearbetning finns flera vägar att gå. De som har varit mest på agendan har varit just laserskärare, 3-D skrivare och CNC-maskiner. Nedan förklarar vi kortfattat varför vi valt att arbeta med just laserskärare.


3-D skrivare - Att vi valde bort 3-D skrivare i ett ganska tidigt skede har att göra med den långa bearbetningstiden. En sådan skrivare kräver relativt lång bearbetningstid även för enklare programmeringar. Med många barn i en klass, eller skola blir det svårt att anpassa detta till undervisningen. Många som säljer 3-D skrivare försvarar sig med att maskinen kan arbeta på kvällar, alternativt nattetid. Här vill vi passa på att höja ett varningens finger, en maskin som smälter plast ska definitivt inte vara igång oövervakad i en slöjdsal pga brandrisk.


CNC-maskin - Att vi valde att välja bort denna maskin har till stor del att göra med att de är relativt dyra i inköp kontra de andra alternativen. Maskinerna har även många rörliga delar vilket gör att såväl servicekostnader som skaderisken hög.


Laserskärare - Snabba bearbetningstider med hög precision, relativt lite och billigt underhåll och enkelt att komma igång! Det är lätt att snöa in sig i laserskärarens värld när man snabbt ser det färdiga resultatet på det man programmerat. Gör allt från namnskyltar till avancerade byggsatser i både plast och trä.

Här är lite exempel på saker som är gjorda med vår laserskärare, bara fantasin sätter gränser!


Med vänlig hälsning


Trä & Miljö

Solcellsmässa i Norrköping

4e Mars 2019

Under helgen närvarade vi på en solcellsmässa i Norrköping där vi möttes av många glada miner och, i alla fall under lördagen, strålande sol.


Nytt för denna mässa och säsong är att vi nu erbjuder hela Ferroamps sortiment. Detta öppnar upp för fler möjligheter och effektivare energihantering. För mer information kontakta oss eller besök Ferroamp.

ferroamp

Soliga hälsningar


Trä & Miljö

Slöjdsalsbyggnationer i Norrköpings kommun

1a Mars 2019

Vi vill passa på att tacka alla inblandade i den senaste tidens byggnationer, ingen nämnd, ingen glömd! Två skolor i Norrköping har nu nyrenoverade slöjdsalar signerade Trä & Miljö.

Med vänlig hälsning


Trä & Miljö

God Jul önskar vi på Trä & Miljö

24 December 2018

Vi vill passa på att tacka för året som varit, men framförallt vill vi tacka alla våra kunder och samarbetspartners som gör vår vardag möjlig. Vi ser nu fram emot 2019 och många spännande projekt som redan är planerade.

 

Vi körde hårt in i det sista och avslutade med en slöjdsalsbyggnation i Alvesta kommun nu innan julledigheten. Här är ett bra exempel där vi fått göra en helhetslösning med att leverera och montera allt i slöjdsalen (förutom elen då den redan var upphandlad). Så snart maskinerna är driftsatta så återkommer vi och gör en säkerhets- och slutbesiktning av slöjdsalen innan vi lämnar över den till kund.

Lödutsug
Ejca BS500 bandsåg
rikthyvel planhyvel
Sjöbergs hyvelbänkar

God Jul och Gott Nytt År!

 

Önskar Trä & Miljö

Renovering av Sjöbergs hyvelbänkar

5e November 2018

Som auktoriserad återförsäljare av Sjöbergs sortiment så utför vi även renoveringar och service av deras produkter. På bilderna syns komplett renovering av hyvelbänkar där vi servar fram- och baktång, byter ut eventuella trasiga/slitna delar samt slipar och fernissar bänkskivan (3 lager med slipning mellan varje strykning). Detta ger bänkskivan en lite glattare yta som står emot den hårda vardagen i en slöjdsal lite bättre. Kanske är det dags att ge dina hyvelbänkar lite kärlek?

Med vänlig hälsning


Trä & Miljö

Nybyggnation av slöjdsal i Ludvika

26e Oktober 2018

Nyligen hemkomna efter några dagar i Ludvika där kommunen satsar på en ny välutrustad slöjdsal. Hög kvalité rakt igenom med bland annat bandsågen BS500 från EJCA, Elektriskt bromsad skivslip SP-12 även den från EJCA, vårt eget handverktygspaket med elhandverktyg från Bosch, och sist men inte minst 10st Cair DEP 900Q luftrenare för att få en så bra arbetsmiljö som möjligt.

Med vänlig hälsning


Trä & Miljö

Swedol-dagarna i Linköping och Norrköping

8e Oktober 2018

Vi skulle vilja rikta ett stort tack till vår samarbetspartner Swedol för att vi fått närvara under Swedol-dagarna i Linköping och Norrköping för att visa lite vad vi arbetar med. Många glada miner och stort intresse för solenergi! Med det sagt så jobbar vi i dagsläget hårt på att återkoppla till alla potentiella kunder som visat intresse för solceller.

Med vänlig hälsning


Trä & Miljö

Slöjdsalsservice i Ystad kommun

26e September

Nyligen hemkomna efter några dagar på den skånska slätten, närmare bestämt Ystad.


Vi har genomfört komplett slöjdsalsservice på samtliga grundskolor i Ystad kommun där vi kollar till både spånsug och säkerheten i slöjdsalarna. Utöver detta monterade vi även luftrenare med ett extra filter av aktivt kol för att ,i just detta fall, bli kvitt formadehyd som fanns i luften i en textilslöjdssal. Allt fler textilsalar investerar i dessa luftrenare och att det inte ännu finns ett krav på detta får oss att klia sig i huvudet ordentligt. Textildammet är till och med farligare än trädammet och kan ibland innehålla otäcka kemikalier. Har du inte luftrenare? Kontakta oss för en kostnadfri offert!

På bilden visas två stycken Dep 900Q med kolfiltertillsats

Med vänlig hälsning


Trä & Miljö

Jordbrukardagen i Valdemarsvik 22/9

17e September 2018

Vi kommer att finnas på plats i Valdemarsvik den 22a September för er som vill prata solenergi, luftrening eller varför inte slöjdsalar? Vi hoppas att vädret är med oss och att vi ses där!

Väl mött!


Trä & Miljö

Another day - Another solcellsanläggning

5e September 2018

Det har varit mycket fokus på solen och solceller denna sommaren, med andra ord, inte oss emot. Nedan följer lite bilder från de två senaste projekten.

Har du inte byggt din solcellsanläggning än? Än så länge finns det gott om tid att bygga innan vintern är här så du står redo när vårsolen tittar fram, kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.

Med vänlig hälsning


Trä & Miljö

Ny kostym till våra firmabilar

9e Augusti 2018

Vi har nu fått tillbaka våra bilar efter väldigt bra jobb avJenå reklam i Linköping. Utöver dom skulle vi även vilja tacka alla våra samarbetspartners som har valt att stå med på våra bilar.

På taket har vi installerat 4st mindre solcellspaneler som driver bland annat kylskåp, microvågsugn och laddning av elverktyg i bilen.

Vi är nu tillbaka i full styrka efter lite semester och hoppas att våra kunder, gamla som nya, har haft en lika solig semester som vi!


Med vänlig hälsning


Trä & Miljö

Bilder på våra solcellsanläggningar

15e Juli 2018

Äntligen har vi lyckats få lite tid över till att fotografera några av våra anläggningar, några nya, några gamla. Håll utkik på färdiga sollcellsanläggningar där det inom kort kommer att dyka upp några nybyggda anläggningar. Tills vidare så kommer här lite härliga sommarbilder.

Sooooooooooliga hälsningar


Trä & Miljö

Sommarerbjudande!

4e Juli 2018

Vi erbjuder nu några av våra storsäljare till galet låga priser!! Erbjudandet gäller så länge lagret räcker

Bilder från demodagen

3e juli 2018

"Tyvärr" har vi haft fullt upp inför stundande semester, både med solcellsprojekt och service/byggnationer av slöjdsalar runt om i Sverige, därav har det varit lite dåligt med updates på hemsidan men vi ska bättra oss! Inom en snar framtid kommer det lite bilder på några nybyggda solcellsanläggningar.


Tills vidare kommer här lite bilder från den Demodagen vi hade i vår firmalokal i samarbete med Eloped. Vi vill tacka alla som kom dit för en trevlig dag med fantastiskt väder.

Med soliga hälsningar


Trä & Miljö

Demodag för solceller och elfordon 2/6

29e Maj 2018

Vi på Trä & Miljö bjuder i samarbete med Eloped in till en dag där vi demonstrerar den senaste tekniken inom solcellsanläggningar och elfordon. Kom förbi och diskutera framtidens energi och passa på att provköra något ur Elopeds sortiment. Vi bjuder på fika och (förhoppningsvis) strålande sol. Vi kör igång vid 09.00 och håller på till 14.00.


Vi kommer att hålla till i vår firmalokal på Skiffervägen 10 utmed gamla E4:an i Gistad (gamla brandstationen).


Vilket elfordon vill du provköra?För mer information besök Elopeds hemsidan

Trä & Miljö är en del av Cleantech Östergötland och jobbar för en hållbar framtid!

Service av luftrenare i värnamo kommun

2e mars 2018

På bilden visas textilslöjdsalen på Bors skola i värnamo där man tar arbetsmiljön på högsta allvar. I textilsalarna finns mer damm och skadliga partiklar än vad man kan tro. I denna sal sitter det monterat 9st Cair DEP 900SC - en av sveriges kanske mest partikelfria slöjdsalar?

Värnamo ligger i framkant när det gäller arbetsmiljö och luftrening. De har installerat luftrenare i samtliga textil- och träslöjdssalar i kommunen, helt klart ett föredöme för andra kommuner. Bättre arbetsmiljö, minskad uppvärmningskostnad, lägre sjukfrånvaro och mindre städbehov. Vi har under den gångna veckan träffat många glada och trevliga slöjdlärare då vi har servat och bytt filter på samtliga luftrenare.


Vi hoppas ni är nöjda med servicen och vi tackar Värnamo för denna gången.


Med vänlig hälsning


Trä & Miljö

Vill du veta vilken eller hur många luftrenare som skulle passa just ditt behov?


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Våren smyger sig på

17e Februari 2018

Även om det den senaste tiden har varit kyligt så har solen ändå tittat fram och påminnt oss om att våren är runt hörnet. Även om soltimmarna inte är lika många som på sommaren, så genererar våra anläggningar ändå energi under vinterhalvåret. Vi hoppas på fortsatt solsken och vill passa på att påminna om att regeringen nu har höjt investeringsstödet till 30%, vilket gör det ännu mer fördelaktigt att investera i solel i dagsläget!


Här kommer lite bilder på några av de anläggningar vi tidigare har byggt som trotsar vinterns mörker och producerar miljövänlig solel.

Med vänlig hälsning


Trä & Miljö

Kontakta oss


Skiffervägen 10

58563 LINGHEM

Email: info@traochmiljo.se

Telefon: 010-207 44 04

Senaste nytt


Verktygspaket från Bahco, läs mer

April 4, 2019


Laserskärare från Indukta, läs mer

Mars 19, 2019

Copyright @ All Rights Reserved